Υλικά:
Για την ζύμη
-
2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 αυγό
-
1 κ.γ ξηρή μαγιά
-
2 κ.σ ζάχαρη
-
3/4 φλ. τσαγιού γάλα
-
1 κ.σ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
-
1/2 κ.γ αλάτι
-
Για την γέμιση
-
1/2 φλ. τσαγιού φουντούκι τριμμένο
-
3-4 κ.σ μερέντα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αυγό, την μαγιά, την ζάχαρη, την μαργαρίνη, το αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ζυμώνοντας, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1-1 1/2 ώρα
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο, στην μια πλευρά απλώνουμε την μερέντα και πασπαλίζουμε με το φουντούκι και στην άλλη πλευρά κόβουμε λωρίδες
Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και τέλος τοποθετούμε επάνω στο ρολό μια μια τις λωρίδες Αφήνουμε να φουσκώσει άλλα 30 λεπτά, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει(περίπου 30 λεπτά).