Υλικά

  • 200 γρ. ανάλατα αμύγδαλα

  • 200 γρ. ψίχα ξερού ψωμιού

  • 5 κ. σ. ελαιόλαδο

  • 30 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό,μόνο τα φύλλα

  • ½  κ.γ. κύμινο

  • 1 γερή πρέζα κρόκο (ζαφορά)

  • ¾ λίτρου σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κότας

  • 1 κ. σ. ανάλατα αμύγδαλα, κομμένα σε φετούλες και καβουρδισμένα

  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια. Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα βουτώντας για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό. Τα σκουπίζουμε καλά. Σοτάρουμε το ψωμί στο ελαιόλαδο και το απομακρύνουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα. Σοτάρουμε και τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε για ½ λεπτό και το μισό μαϊντανό. Τα περνάμε στη συνέχεια όλα μαζί από το μπλέντερ να πολτοποιηθούν. Τα μεταφέρουμε σε βαθιά κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε τον πολτό με κύμινο κι αλατοπίπερο και τον κρόκο, προσθέτουμε το ζωμό και περιμένουμε μέχρι να πάρει βράση. Σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κοχλάζει για 20 λεπτά. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και τα μισά ψωμάκια. Μόλις τραβήξουν, σερβίρουμε τη σούπα αχνιστή με τα υπόλοιπα ψωμάκια, ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.