Συστατικά (για 4 άτομα)

φυτικό λάδι της προτίμησης σας

1 κουτ. γλ. σπόρους μουστάρδας

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ

2 σκελίδες θρυμματισμένο σκόρδο

1-2 κόκκινες πιπεριές chilli κομμένες σε φέτες

2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά

8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου χωρίς πέτσα

400 γραμ. γάλα καρύδας

4 γεμάτες κουταλιές της σούπας κάσιους τα οποία έχουμε μουλιάσει σε βραστό νερό για 10 λεπτά

μερικά φύλλα κόλιανδρο (για το σερβίρισμα)

μαγειρεμένο ρύζι basmati (για το σερβίρισμα) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τους σπόρους μουστάρδας και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να σκάνε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μια γερή πρέζα αλατιού και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του κρεμμυδιού και να γίνει αδιαφανές.

2. Ανακατεύουμε δυνατά στο μπλέντερ το γάλα καρύδας μαζί με τα  στραγγισμένα κάσιους  και ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να πήξει και στη συνέχεια προσθέτουμε φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.