Τα γλυκά με ξηρούς καρπούς είναι από τα καλύτερα σνακ. Ενισχύουν τον εγκέφαλο, κάνουν καλό στην καρδιά και κρατούν μακριά την κακή χοληστερόλη. Με ζάχαρη και κανέλα είναι απλά ακαταμάχητα!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη, συσκευασμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 2 φλιτζάνια ωμά αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι ακατέργαστα καρύδια πεκάν

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς κελσίου , ετοιμάστε ένα ταψί και απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ασπράδι του αυγού, προσθέτοντας μία κουταλιά νερό, για δύο λεπτά, μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μείγμα και αφήστε το να σταθεί.
  3. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα και αφήστε το στην άκρη.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα αμύγδαλα, τα καρύδια πεκάν και το μείγμα από το ασπράδι αυγού μέχρι να δέσουν. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη μέχρι να τα επικαλύψει ομοιόμορφα.
  5. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και φτιάξτε ομοιόμορφα σχήματα. Τοποθετείστε τα στο φούρνο και ψήστε για 25-30 λεπτά!
  6. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.