Main Menu

  • English (UK)
Akrodria Akrodria
  • Ακρόδρυα
    • Η Ιστορία της μάρκας
    • Η εταιρία Ν. Πολυχρονιάδης και ΣΙΑ Ο.Ε.
    • Οι εγκαταστάσεις
    • Όραμα και Αποστολή
    • Χρήσιμα νέα
  • Ξηροί Καρποί
    • Ωμοί
    • Ψημένοι
    • Καραμελωμένοι
    • Καρποί Με Κέλυφος
    • Επικαλυμένοι Ξηροί Καρποί
    • Καπνιστά
  • Αποξηραμένα Φρούτα
    • Αποξηραμένα Φρούτα Τροπικά
    • Αποξηραμένα Φρούτα Τροπικά Χωρίς Ζάχαρη
    • Αποξηραμένα Φρούτα Ελληνικά
    • Υπερτροφές
  • Κατηγορίες Προϊόντων
    • Σνακς
    • Δημητριακά
    • Μπάρες Δημητριακών
    • Νιφάδες
    • Προϊόντα Ζαχαροπλαστικής
    • Παστέλια
    • Μίξεις Ξηρών Καρπών
    • Αλάτια
    • The Nutz
  • Παραγγελίες
    • Καταστήματα Ξηρών Καρπών
    • Υποψηφίοι Συνεργάτες
  • Επικοινωνια
  • English (UK)
GR

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ, ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ, ΦΙΣΤΙΚΙΑ, ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Υλικά:

  • 3 φλ. πλιγούρι ή κους κους
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος (αιγοπρόβειο) ή ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σαν σπιρτόξυλα
  • 1 φλ. αμυγδαλόψιχα
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 3 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης κομμένα στη μέση
  • 10 αποξηραμένοι χουρμάδες απυρήνωτοι και ψιλοκομμένοι
  • 10 αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Για το πλιγούρι πιλάφι, ξεπλένουμε πρώτα το πλιγούρι σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό, το βάζουμε σε μπολ και το καλύπτουμε με βραστό νερό (2 δάχτυλα πάνω από την επιφάνειά του). Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι και σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε να μουλιάσει για 20΄ μέχρι να πιει όλο το νερό και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στο μεταξύ, σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα καρότα για 7΄-8΄. Προσθέτουμε τα φιστίκια, τα κουκουνάρια, την αμυγδαλόψιχα και σοτάρουμε για 3΄-4΄. Τέλος προσθέτουμε τα βερίκοκα, τους χουρμάδες και το κρασί. Αχνίζουμε για 2΄-3΄.

Μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε το μουλιασμένο πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το πιλάφι για 10΄ να αρωματιστεί. Το σερβίρουμε σε πιατέλα κι αν θέλουμε γαρνίρουμε το κέντρο της πιατέλας με γιαούρτι. Το πλιγούρι πιλάφι συνοδεύει τέλεια χοιρινό, κυνήγι και πουλερικά.

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄

ΨΗΣΙΜΟ: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ:

300 γρ. Ταχίνι

350 γρ. Χυμός πορτοκαλιού Φρέσκος

400 γρ. Άχνη Ζάχαρη

390 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μαλακό

30 γρ. Μπέικιν Πάουντερ

1 πρέζα Αλάτι

1 τεμ. Πορτοκάλι Το ξύσμα του

50 γρ. Σταφίδες Ξανθές

50 γρ. Καρύδια Ψιλοκομμένα

Για τη φόρμα

150 γρ. Σουσάμι

50 γρ. Ζάχαρη Λευκή, Κρυσταλική

Λίγο Αραβοσιτέλαιο

 

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ταχίνι μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, τις σταφίδες και τα καρύδια.

Λαδώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Ανακατεύουμε το σουσάμι με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε όλη τη λαδωμένη επιφάνεια της φόρμας. Τη γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180◦C και ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170◦C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι· θα πρέπει να βγαίνει καθαρό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης, αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

 

ΥΛΙΚΑ:

4 σκελίδες σκόρδο

1 μια κούπα μαϊντανό

1 κουτάκι ντοματάκια

2 φρέσκες ντομάτες

κανέλα 1 ξυλάκι

αλάτι

πιπέρι

λάδι

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας

300 γραμμάρια φιστίκια

300 γραμμάρια κάσιους

2 κρεμμύδια μεγάλα

Εκτέλεση

  1. Από το βράδυ βάζουμε τα φιστίκια σε χλιαρό νερό για να μαλακώσουν.
  2. Την επόμενη μέρα βάζουμε το κρέας σε μπουκίτσες με λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το κρεμμύδι.
  3. Το τσιγαρίζουμε μέχρι να χρυσαφίσει λίγο για περίπου 10 λεπτά.
  4. Μετά στην κατσαρόλα με το μοσχαράκι ρίχνουμε τον μαϊντανό, ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κανέλα.
  5. Αφού περάσουν 10 λεπτά ρίχνουμε τα φιστίκια ξεφλουδισμένα και τα κάσιους, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά.

ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ, ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Αυτό το κέικ είναι χωρίς γλουτένη, αντί για αλεύρι περιέχει σκόνη από αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15' ΨΗΣΙΜΟ: 70' ΑΝΑΜΟΝΗ: 30'

ΥΛΙΚΑ:

200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη

150 γρ. φουντούκια αλεσμένα σε σκόνη

150 γρ. καρύδια αλεσμένα σε σκόνη

500 γρ. άχνη ζάχαρη & επιπλέον για πασπάλισμα

1/2 τεμ. λεμόνι, το ξύσμα του

7 τεμ. αυγά

100 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρέσκος

1 κ.γ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ βάζουμε τις σκόνες από τους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα και ανακατεύοντας προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Έπειτα ρίχνουμε το χυμό και την κανέλα και αφήνουμε για μισή ώρα το μείγμα να ξεκουραστεί. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και στρώνουμε στον πάτο του ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 70 λεπτά. Αφήνουμε το κείκ να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Σνακ με καρύδια πεκάν, αμύγδαλα και κανέλα

Τα γλυκά με ξηρούς καρπούς είναι από τα καλύτερα σνακ. Ενισχύουν τον εγκέφαλο, κάνουν καλό στην καρδιά και κρατούν μακριά την κακή χοληστερόλη. Με ζάχαρη και κανέλα είναι απλά ακαταμάχητα!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη, συσκευασμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 2 φλιτζάνια ωμά αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι ακατέργαστα καρύδια πεκάν

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς κελσίου , ετοιμάστε ένα ταψί και απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ασπράδι του αυγού, προσθέτοντας μία κουταλιά νερό, για δύο λεπτά, μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μείγμα και αφήστε το να σταθεί.
  3. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα και αφήστε το στην άκρη.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα αμύγδαλα, τα καρύδια πεκάν και το μείγμα από το ασπράδι αυγού μέχρι να δέσουν. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη μέχρι να τα επικαλύψει ομοιόμορφα.
  5. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και φτιάξτε ομοιόμορφα σχήματα. Τοποθετείστε τα στο φούρνο και ψήστε για 25-30 λεπτά!
  6. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

Περισσότερα Άρθρα...

  1. ΣΟΥΠΑ ΨΗΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΨΗΜΕΝΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΥΣ
  2. ΨΑΡΙ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ
  3. KΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
  4. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ
Σελίδα 2 από 9
  • Έναρξη
  • Προηγούμενο
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Επόμενο
  • Τέλος

Τα Ακρόδρυα

  • Η Ιστορία της μάρκας
  • Η εταιρία Ν. Πολυχρονιάδης και ΣΙΑ Ο.Ε.
  • Οι εγκαταστάσεις
  • Όραμα και Αποστολή
  • Χρήσιμα νέα

 

Ν. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Η εταιρεία Ακρόδρυα ιδρύθηκε από τον Νίκο Πολυχρονίαδη το 2005 στη Θεσσαλονίκη, ως Εργαστήριο ξηρών καρπών και εμπορίας αποξηραμένων φρούτων.

 
 
 

Akrodria © 2017 Κατασκευή Ιστοσελίδων webstyles.gr