Αποξηραμένα ονομάζονται τα φρούτα που έχουν υποστεί ξήρανση, δηλαδή τους έχει αφαιρεθεί η μεγαλύτερη ποσότητα του νερού που περιέχουν. Η διαδικασία αυτή γίνεται είτε με την έκθεση των φρούτων στον ήλιο, είτε σε ειδικούς φούρνους.
Τα αποξηραμένα φρούτα διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος της θρεπτικής αξίας των φρέσκων φρούτων, απλά όταν τα αποξηραίνουμε, μειώνεται το βάρος και ο όγκος τους, διότι η αποξήρανση προκαλεί απώλεια νερού και πύκνωση των υπολοίπων συστατικών τους. Άρα αν κάποιος κάνει τις συγκρίσεις στην ίδια ποσότητα βάρους ή όγκου στα φρούτα, τα αποξηραμένα φρούτα αποδίδουν περισσότερες θερμίδες σε σχέση με τα φρέσκα, αλλά και περισσότερα διατροφικά στοιχεία, όπως σάκχαρα, φυτικές ίνες, σίδηρος, κάλιο και αντιοξειδωτικά.
Akrodria © 2017 Κατασκευή Ιστοσελίδων webstyles.gr