Η αμυγδαλιά είναι ένα δέντρο που αποτελούσε και αποτελεί σύμβολο υγείας, ελπίδας και καλοτυχίας. Στους αρχαίους χρόνους συμβόλιζε ακόμα και τον πλούτο, τη σοφία και τη γονιμότητα γι’ αυτό και το πρόσφεραν σε γάμους με μέλι ή ζάχαρη. Τα αμύγδαλα μπορούμε να τα καταναλώσουμε ωμά ή ψημένα και αλατισμένα. Επίσης χρησιμοποιούνται και στην μαγειρική, ενώ καβουρντισμένα ή τριμμένα, σε κομμάτια-όπως το συγκεκριμένο προϊόν-, λιωμένα ή και ολόκληρα χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική. Στην Ελλάδα το πιο γνωστό γλυκό που παρασκευάζεται με αμύγδαλα είναι το αμυγδαλωτό, ενώ τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται πολλές φορές και στη γέμιση σοκολάτας


Παραγγελίες Προϊόντων

Όνομα(*)
Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομα σας

Email(*)
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας

Σχόλιο(*)
Παρακαλώ συπληρώστε το σχόλιο σας