Υγιεινό, θρεπτικό και σπιτικό γάλα από αμυγδάλου, ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή για διατροφή vegan.
- 200 γρ. αμύγδαλα, ωμά με φλούδα
 - 750 γρ. νερό
 - 1 κ.γ. αλάτι
 - 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
 - 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, προαιρετικά
 - 2 κ.σ. μέλι, προαιρετικά
 
Εκτέλεση
- Σε ένα βαζάκι 500 ml βάζουμε τα αμύγδαλα, 250 ml νερό, το αλάτι και το λεμόνι.
 - Κλείνουμε καλά, ανακινούμε για να ανακατευτούν τα υλικά και τοποθετουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
 - Μόλις περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε από το ψυγείο και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο από το βαζάκι σε ένα μπολ αφού το περνάμε από ένα σουρωτήρι.
 - Ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό τα αμύγδαλα.
 - Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, το υπόλοιπο νερό, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και χτυπάμε για 2 λεπτά.
 
				
										
