Υλικά:

  • 1 ½  φλιτζάνι καστανό ρύζι για πιλάφι ή 3/4 του φλιτζανιού καστανό ρύζι για πιλάφι και 3/4 του φλιτζανιού λευκό ρύζι για πιλάφι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 3 3/4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • 1/3 φλιτζανιού ασπρισμένα αμύγδαλα

  • 1/3 φλιτζανιού σταφίδες

  • 1/3 φλιτζανιού χονδροκομμένα ξερά βερίκοκα

  • 1/3 φλιτζανιού χοντροκομμένους χουρμάδες

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ζωμό λαχανικών και το αλάτι να βράσει. Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να ψηθεί για 40 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αν έχουμε και άσπρο ρύζι, πρώτα βράζουμε το καστανό ρύζι για 15 λεπτά και μετά προσθέτουμε το άσπρο και αφήνουμε να ψηθεί. Πρέπει να μείνει σπυρωτό. Μετά καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο λάδι, προσθέτουμε και τις σταφίδες, τα βερίκοκα και τους χουρμάδες. Τα σιγοψήνουμε για 2-3 λεπτά και έπειτα τα προσθέτουμε στο πιλάφι μαζί με το λάδι στα τελευταία 5 λεπτά.

Σερβίρουμε σε φόρμα και καλό είναι να φαγωθεί ζεστό.