Η μεγάλη αύξηση στη ζήτηση των αποξηραμένων φρούτων, λόγω της στροφής του καταναλωτικού κοινού σε υγιεινά σνακς, οδήγησε τους αγρότες στη καλλιέργεια φρούτων των οποίων οι καρποί καταναλώνονται νωποί, αλλά και αποξηραμένοι.
Η ζήτηση των αποξηραμένων φρούτων είναι μεγάλη σε χώρες της Κεντρικής και Βορείου Ευρώπης, όπου τα φρούτα και τα λαχανικά δεν είναι διαθέσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ η Τουρκία καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση στον τομέα των εξαγωγών, κυρίως των αποξηραμένων σύκων και της σουλτανίνας.
Στην Ελλάδα, τα κυριότερα είδη φρούτων που αποξηραίνονται και είναι ευρέως γνωστά είναι η συκιά, η δαμασκηνιά, η βερικοκιά και οι σταφίδες. Ενώ, σε μικρότερο ποσοστό αποξηραίνονται ροδάκινα, μήλα, αχλάδια και χουρμάδες.
Akrodria © 2017 Κατασκευή Ιστοσελίδων webstyles.gr