ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ

  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα πεκάν (1 φλιτζάνι για κέικ, 1 φλιτζάνι για γαρνιτούρα)
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλιτζάνι πουρές μήλο χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 2 φλιτζάνια τριμμένα καρότα

 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 

  • 450 γραμ. τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 και 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι για τη γεύση

 

Περισσότερα...

Πολύχρωμη, εξωτική με τροπικό άρωμα και καλοκαιρινή διάθεση η σαλάτα που σας προτείνουμε είναι η ιδανική λύση για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα. Επιπρόσθετα είναι ένας διατροφικός θησαυρός. Το αβοκάντο σας εξασφαλίζει καλά λιπαρά Ω9, φυτικές ίνες και μειώνει την κακή χοληστερόλη, ενώ το μάνγκο είναι εξαιρετική πηγή καλίου και πλούσιο σε βιταμίνες Β6, C και Ε. Το νόστιμο και θρεπτικό κουκουνάρι  προστατεύει την καρδιά, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και ενισχύει την όραση. Αν νηστεύετε ή αν είστε vegan μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μοτσαρέλα με λευκό φυτικό τυρί.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 μάνγκο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
  • 2/3 της κούπας μπαλάκια μοτσαρέλας κομμένα σε ροδέλες ή λευκό vegan τυρί σε κυβάκια
  • 200 γρ. ρόκα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 5 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
Περισσότερα...

Η μαγική αναλογία 1:2:3:4 είναι εδώ και χρόνια κοινό μυστικό των νοικοκυρών για ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι νηστίσιμος, πεντανόστιμος κατάλληλος για όσους ακολουθούν τη vegan διατροφή και απαιτεί μόνο 40 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας.

ΥΛΙΚΑ (για 8-10 άτομα)

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 φλιτζ. ζάχαρη (άσπρη ή καστανή)
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 2 γαρίφαλα
  • 75 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 75 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. σταφίδες
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Κανέλα σε σκόνη, για πασπάλισμα
Περισσότερα...

Αμύγδαλα, πασατέμπος, ηλιόσποροι, φιστίκια, κάσιους, κουκουνάρι, φουντούκια, αλλά και πολλοί άλλοι, κλασσικοί ή πιο εξωτικοί ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή, θρεπτική και νόστιμη επιλογή.Τρώγοντας ξηρούς καρπούς ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής μπορεί να είναι καλό για την καρδιά σας. 

Περισσότερα...