2 μερίδες

Υλικά:

2 φέτες σολομό

Για την κρούστα

1 κ.σ από Σπόρια chia, λιναρόσπορο,σουσάμι

2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη

1 ασπράδι αυγού

3-4 φιστίκια τριμμένα

4 αμύγδαλα τριμμένα

Αλάτι πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για την σάλτσα παντζάρι

4 παντζάρια

Καρύδια

Φιστίκια

4 σκελίδες σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση

45 λεπτά

1)Πλένουμε το σολομό. Το στεγνώνουμε και ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να μαριναριστεί. Πλένουμε τα παντζάρια και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν

2) Στραγγίζουμε τα παντζάρια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στο ίδιο νερό βράζουμε και τα φύλλα για σαλάτα

3) Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε όλα τα υλικά πού είναι για την κρούστα. Τα ανακατεύουμε καλά μαζί. Σε ένα άλλο πιάτο ρίχνουμε το ασπράδι και το χτυπάμε λίγο με ένα πιρούνι

4) Βουτάμε στο ασπράδι το σολομό να πάει παντού. Μετά το πασπαλίζουμε με το πρώτο μείγμα καλά

5) Τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο 200 από την αρχή. Τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Μέχρι να ψηθεί ο σολομός ετοιμάζουμε την σάλτσα. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα υλικά. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και λίγο από το νερό που έχουμε βράσει το παντζάρια για να ανακατευτούν καλύτερα και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα

6) Ρίχνουμε τη σάλτσα στο πιάτο και επάνω τοποθετούμε το σολομό. Καλή μας όρεξη!