Το παστέλι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα με βάση το σουσάμι και το μέλι, γνωστό από τους αρχαίους χρόνους.
Η βασική συνταγή για το παστέλι είναι το βράσιμο του μελιού και η ανάμιξη του στη συνέχεια με το σουσάμι με καλό ανακάτεμα, ώστε τα δύο υλικά να δέσουν καλά μεταξύ τους. Κατόπιν το μίγμα μορφοποιείται και, όταν κρυώσει κόβεται σε κομμάτια. Το παστέλι είναι εξαιρετικά τονωτικό και θρεπτικό, καθώς περιέχει βιταμίνη Ε, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο.
Τα παστέλια διακρίνονται σε μελάτα ή τραγανά, ενώ σήμερα υπάρχουν διάφορες παραλλαγές τους όπως με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα κλπ.
Akrodria © 2017 Κατασκευή Ιστοσελίδων webstyles.gr