Υλικά:
600 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ μέλι
600 γρ κουβερτούρα 50-60% κακάο
450 γρ μπισκότα πτι μπερ
50 γρ λικέρ
1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
100 γρ ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση:
1)Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί.
2)Σε μπολ τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε και το μέλι.
3)Λίγο πριν βράσει η κρέμα γάλακτος, την αδειάζουμε στο μπολ με τη σοκολάτα και περιμένουμε για λίγο να μαλακώσει. Ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
4)Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και εν τω μεταξύ, σε άλλο μπολ σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια (όχι πολύ μεγάλα) και τους προσθέτουμε το λικέρ, το ξύσμα και τους ξηρούς καρπούς.
5)Ενώνουμε τη σοκολάτα με τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα κέικ (με τρύπα στη μέση) και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
6)Για να ξεφορμάρουμε εύκολα, βυθίζουμε τη φόρμα κατά 3/4 σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα.
1ο ΤΙΡ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε grand marnier για λικές ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι εάν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλκοόλ!
2ο ΤΙΡ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιους ξηρούς καρπούς θέλετε! Από καρύδια και φουντούκια μέχρι αμύγδαλα ή ακόμα και mix όλων αυτών!