Υλικά:

1 κουνέλι ολόκληρο ή 8 μπούτια

1 μέτριο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

300 γρ. χυμό ντομάτας

4 κουταλιές ντομάτα κονκασέ

λίγο λευκό κρασί

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

φρέσκο θυμάρι

πιπέρι

αλάτι

2/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο

2 ποτήρια περίπου νερό (αν είναι ολόκληρο κουνέλι παραπάνω)

3 μπαχάρια

2 αποξηραμένα τριαντάφυλλα

1/2 κιλό ρύζι basmati

1 δαφνόφυλλο

600 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα

200 γρ. βούτυρο

250 γρ. ξανθή σταφίδα

100 γρ. κουκουνάρι

3 πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

1/2 κιλό μανιτάρια

150 γρ. τεμαχισμένα ξερά βερίκοκα

150 γρ. τεμαχισμένα ξερά δαμάσκηνα

1 ποτηράκι κονιάκ

Εκτέλεση:

1)Σε μια κατσαρόλα ή χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε τα μπούτια ή το ολόκληρο κουνέλι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα σε χαμηλή θερμοκρασία, γυρίζοντας τα από όλες τις πλευρές μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τη ντομάτα κονκασέ και το νερό και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κανέλα, το αλάτι,το πιπέρι,το θυμάρι,τα μπαχάρια και τα τριαντάφυλλα.

2)Κλείνουμε τη χύτρα και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να έχει μια ωραία χυλωμένη σάλτσα.

 3)Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό για να βράσουμε το ρύζι και το δαφνόφυλλο. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι. Όταν μαλακώσει αφαιρούμε τη δάφνη,ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε τις σταφίδες,το κουκουνάρι,τα βερίκοκα,τα κάστανα,τα μανιτάρια,τα δαμάσκηνα και τα μήλα και τα βράζουμε με λίγο νερό για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με κονιάκ και ρίχνουμε τα υλικά μας μέσα στο ρύζι. Το ανακατεύουμε πολύ απαλά.

4)Σερβίρεται ζεστό