Αυτό το κέικ είναι χωρίς γλουτένη, αντί για αλεύρι περιέχει σκόνη από αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15' ΨΗΣΙΜΟ: 70' ΑΝΑΜΟΝΗ: 30'

ΥΛΙΚΑ:

200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη

150 γρ. φουντούκια αλεσμένα σε σκόνη

150 γρ. καρύδια αλεσμένα σε σκόνη

500 γρ. άχνη ζάχαρη & επιπλέον για πασπάλισμα

1/2 τεμ. λεμόνι, το ξύσμα του

7 τεμ. αυγά

100 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρέσκος

1 κ.γ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ βάζουμε τις σκόνες από τους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα και ανακατεύοντας προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Έπειτα ρίχνουμε το χυμό και την κανέλα και αφήνουμε για μισή ώρα το μείγμα να ξεκουραστεί. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και στρώνουμε στον πάτο του ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 70 λεπτά. Αφήνουμε το κείκ να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.