Υλικά:
-
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
-
1/2 φλ. τσ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
-
1/2 φλ. τσ. λιαστή ντομάτα από βάζο, ψιλοκομμένη
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
-
100 γρ. γιαούρτι
-
1/3 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο
-
3 αβγά
-
1/2 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
-
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη μαγιά, τη ρίγανη, 1/2 κ.γ. αλάτι, όσο πιπέρι θέλουμε, τις ελιές, την ντομάτα, το κρεμμύδι και το τυρί.
Χτυπάμε τ' αβγά με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μίγμα.
Το ψήνουμε 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό πριν το ξεφορμάρουμε.