Για το μίγμα με κακάο και μπισκότα Peti

  • 100 ml. Γάλα

  • 150 γρ. ζάχαρη

  • 125 γρ. βούτυρο

  • 1 φακελάκι βανίλια

  • 1 κουτ. σούπας κακάο

  • 300 γρ. αλεσμένα μπισκότα Petit

 Για το μίγμα με ινδοκάρυδο

  • 100 ml. Γάλα

  • 150 γρ. ζάχαρη

  • 125 γρ. βούτυρο

  • 1 φακελάκι βανίλια

  • 1 κουτ. σούπας κακάο

  • 300 γρ. αλεσμένα μπισκότα Petit

Εκτελεση:

Για την Βάση με κακάο
 Ζεσταίνεται πολύ καλά το γάλα, την ζάχαρη, την βανίλια, το βούτυρο και το κακάο και τα ανακατώνεται πολύ καλά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς και να ενωθούν όλα τα υλικά. Δεν πρέπει να βράσουν. Όσο είναι ακόμα ζεστό το μίγμα το βάζετε στα αλεσμένα μπισκότα, τα ανακατώνεται όλα μαζί και τα τοποθετείται σε ένα ταψί 28*23 εκατοστά και το αφήνετε να κρυώσει.

Για το μίγμα με ινδοκάρυδο
 Ακολουθείται ξανά την ίδια διαδικασία. Ζεσταίνεται πολύ καλά το γάλα, την ζάχαρη, την βανίλια, το βούτυρο και το κακάο και τα ανακατώνεται πολύ καλά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς και να ενωθούν όλα τα υλικά. Όσο είναι ακόμα ζεστό το μίγμα βάζετε μέσα τα αλεσμένα μπισκότα και το ινδοκάρυδο, τα ανακατώνεται καλά και βάζετε το μίγμα πάνω από το μίγμα με κακάο. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά και να ενωθούν οι γεύσεις. Κόβετε το γλυκό σε μικρούς ράβδους και το πασπαλίζετε με ινδοκάρυδο.