ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ CORNFLAKES ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Υλικά:

  • 125 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη

  • λίγες σταγόνες εσάνς αμυγδάλου

  • 2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 275 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)

  • 170 γρ. σταφίδες σουλτανίνα

  • 80 γρ. cornflakes (τα σπάμε λίγο με τα χέρια)

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και το εσάνς χτυπώντας το μείγμα πολύ καλά να γίνει σαν κρέμα.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα (όχι με το μίξερ). Τελευταίες προσθέτουμε τις σταφίδες.

Βάζουμε τα cornflakes σε ένα πιάτο και αφού πλάσουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες (με αλευρωμένα χέρια γιατί κολλάει) τις ρίχνουμε στο πιάτο με τα cornflakes ώστε να τις καλύψουμε με τα δημητριακά.

Τις αραδιάζουμε μετά σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά.