Υλικά:
-
225 γραμμάρια μπισκότα τύπου Πτι Μπερ σπασμένα σε κομμάτια
-
½ κούπα κράνμπερις αποξηραμένα
-
1 κούπα καρύδι χοντροτριμμένο
-
½ κούπα (100 γραμμάρια) σταγόνες κουβερτούρας
-
½ κούπα (150 γραμμάρια) ζάχαρη
-
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
-
150 γραμμάρια γάλα φρέσκο
-
100 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
-
2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
-
1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
-
200 γραμμάρια τρούφα για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε τα 100 γραμμάρια κουβερτούρας σε μπεν μαρί. Αφήνουμε για λίγο την κουβερτούρα στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και προσθέτουμε τα κράνμπερις, το καρύδι, τις σταγόνες κουβερτούρας, τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο, το γάλα, το κακάο, το ρούμι και την λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας ζυμώνοντας ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Όταν είναι να φτιάξουμε τα τρουφάκια παίρνουμε με το κουταλάκι του γλυκού κομματάκια ζύμης, τα πλάθουμε σε μπαλάκια με τα χέρια μας και τα ρολάρουμε στην τρούφα.
Τοποθετούμε τα τρουφάκια σκεπασμένα σε μπολ στο ψυγείο για 4-5 μέρες ή τα διατηρούμε για πολύ περισσότερο καιρό στην κατάψυξη. Όταν είναι να τα καταναλώσουμε τα βγάζουμε λίγες ώρες πριν και τα αφήνουμε στην συντήρηση του ψυγείου.