Πολύχρωμη, εξωτική με τροπικό άρωμα και καλοκαιρινή διάθεση η σαλάτα που σας προτείνουμε είναι η ιδανική λύση για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα. Επιπρόσθετα είναι ένας διατροφικός θησαυρός. Το αβοκάντο σας εξασφαλίζει καλά λιπαρά Ω9, φυτικές ίνες και μειώνει την κακή χοληστερόλη, ενώ το μάνγκο είναι εξαιρετική πηγή καλίου και πλούσιο σε βιταμίνες Β6, C και Ε. Το νόστιμο και θρεπτικό κουκουνάρι  προστατεύει την καρδιά, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και ενισχύει την όραση. Αν νηστεύετε ή αν είστε vegan μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μοτσαρέλα με λευκό φυτικό τυρί.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 μάνγκο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
  • 2/3 της κούπας μπαλάκια μοτσαρέλας κομμένα σε ροδέλες ή λευκό vegan τυρί σε κυβάκια
  • 200 γρ. ρόκα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 5 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το μάνγκο και το αβοκάντο σε κυβάκια και τη μοτσαρέλα σε λέπτες ροδέλες. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα και προσθέτετε τη ρόκα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το μέλι, το ελαιόλαδο, και το βασιλικό. Σερβίρετε σε σαλατιερά όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε. Στο τέλος περιχύνετε με τη σος και πασπαλίζετε με κουκουνάρι. Εναλλακτικά, για μια πιο γκουρμέ και εντυπωσιακή εκδοχή μπορείτε να σερβίρετε σε ατομικές μερίδες που έχετε φτιάξει σε τσέρκι. Τοποθετήστε το αβοκάντο ως βάση. Συνεχίστε με μια στρώση τυριού και μετά μια στρώση μάνγκο. Ολοκληρώστε με ρόκα και κουκουνάρι. Απολαύστε χωρίς ενοχές και αφήστε την εξωτική της γεύση να σας ταξιδέψει!