Η μαγική αναλογία 1:2:3:4 είναι εδώ και χρόνια κοινό μυστικό των νοικοκυρών για ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι νηστίσιμος, πεντανόστιμος κατάλληλος για όσους ακολουθούν τη vegan διατροφή και απαιτεί μόνο 40 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας.

ΥΛΙΚΑ (για 8-10 άτομα)

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 φλιτζ. ζάχαρη (άσπρη ή καστανή)
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 2 γαρίφαλα
  • 75 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 75 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. σταφίδες
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Κανέλα σε σκόνη, για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει, για περίπου 15 λεπτά. Προς το τέλος  ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες. Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα πιο μικρή, βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το νερό, τις κανέλες και το γαρίφαλο. Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και το γαρίφαλο από το σιρόπι. Αφού καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε σε αυτή το καυτό σιρόπι ανακατεύοντας προσεκτικά για να μην καούμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα.