ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ

  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα πεκάν (1 φλιτζάνι για κέικ, 1 φλιτζάνι για γαρνιτούρα)
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλιτζάνι πουρές μήλο χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 2 φλιτζάνια τριμμένα καρότα

 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 

  • 450 γραμ. τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 και 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι για τη γεύση

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΕΙΚ:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 ° C. Ψήστε τα ψιλοκομμένα πεκάν για 7-8 λεπτά πάνω σε μια λαδόκολλα ή πάνω σε ένα φύλλο σιλικόνης ζαχαροπλαστικής. Αφαιρέστε τα πεκάν από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 10-15 λεπτά. Βάλτε το φούρνο στους 180 ° C. Λαδώστε δύο ταψιά. Στρώστε μια λαδόκολλα στο καθένα και λαδώστε την και αυτή. Ανακατέψτε την μαύρη ζάχαρη, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά, τον πουρέ μήλου και το εκχύλισμα βανίλιας όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Ρίξτε τα υγρά συστατικά στα στερεά και, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή μια ξύλινη κουτάλα, ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα καρότα και το 1 φλιτζάνι ψημένα καρύδια πεκάν. (Τα υπόλοιπα πεκάν είναι για γαρνιτούρα.) Ρίξτε το μείγμα σε 2 ταψιά και ψήστε για 30-35 λεπτά. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα μαχαίρι στα κέικ. Αν βγει καθαρό και στεγνό τα κέικ σας είναι έτοιμα. Αν όχι, συνεχίστε το ψήσιμο. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν πολύ καλά για να είναι έτοιμα για την τοποθέτηση του γλάσου και τη συναρμολόγηση.

ΓΛΑΣΟ:

Σε ένα μεγάλο μπολ με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε σε μεσαία πρός υψηλή ταχύτητα το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια αυξήστε σε υψηλή ταχύτητα και χτυπήστε για 3 ακόμη λεπτά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα κρεμώδη υφή. Το γλάσο θα πρέπει να είναι μαλακό, αλλά να μην τρέχει. 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Τοποθετήστε 1 στρώση κέικ στο σκεύος που επιθυμείτε να το σερβίρετε. Καλύψτε ομοιόμορφα με γλάσο. Προσθέσετε τη δεύτερη στρώση κέικ και καλύψτε πάλι με γλάσο. Αλείψτε το υπόλοιπο γλάσο γύρω από το κέικ και διακοσμήστε τα πλαϊνά και το πάνω μέρος του με τα υπόλοιπα ψημένα πεκάν. Τοποθετείστε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 15-20 λεπτά πριν το κόψετε. Αυτό βοηθά το κέικ να κρατήσει το σχήμα του κατά το κόψιμο. Καλύψτε καλά το παγωμένο κέικ και αποθηκεύστε το στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.