ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 175 γραμμάρια φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 12 ημίλιαστα ντοματάκια βουτηγμένα σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πολύ καλά στραγγισμένα
- 50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- 25 γραμμάρια καρύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας νιφάδες τσίλι
- 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο πέστο
- 2 μικρές κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 220C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σωτάρουμε τα μανιτάρια σε υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Προσθέτουμε μια γενναία δόση φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε το σκόρδο, τα ημίλιαστα ντοματάκια, τη φρυγανιά, τα καρύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις νιφάδες τσίλι και το πέστο μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση από πάνω προς τα κάτω και αφαιρούμε προσεκτικά τους σπόρους. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε σε κάθε μια τη γέμιση μανιταριών. Σκεπάζουμε την γέμιση με ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως όλα τα υλικά.