Υλικά (για 4 άτομα)

  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας και 2 κουταλάκια του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ακατέργαστο αλάτι kosher
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση
  • 600 γραμμάρια μπακαλιάρου ή ιππόγλωσσου, κομμένα σε 4 μερίδες
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
  • 500 γραμμάρια σπανάκι baby
  • Φέτες λεμονιού για γαρνιτούρα

 

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 400 ° F. Στρώνουμε ένα φύλλο ψησίματος και ψεκάζουμε με λάδι έτσι ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ τα αμύγδαλα, τον άνηθο, 1 κουταλιά λάδι, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τα ψάρια στο έτοιμο φύλλο ψησίματος και απλώνουμε σε κάθε μερίδα 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα. Μοιράζουμε το μίγμα αμυγδάλων στις μερίδες, πιέζοντάς το πάνω στη μουστάρδα.
  3. Ψήνουμε το ψάρι μέχρι να γίνει αδιαφανές στο κέντρο, περίπου 7 έως 9 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του.
  4. Παράλληλα, ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε μια γάστρα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να αρωματιστεί χωρίς όμως να αποκτήσει καφέ χρώμα, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε το σπανάκι, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Πασπαλίζουμε με πιπέρι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά και σβήνουμε το σπανάκι, για 2 έως 4 λεπτά. Σκεπάζουμε με καπάκι για να κρατηθεί ζεστό. Σερβίρουμε τα ψάρια με σπανάκι και προσθέτουμε και φέτες λεμονιού, εφ’ όσον το επιθυμούμε.