Το σιτάρι είναι ένα δημητριακό που καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο και είναι το δεύτερο παγκοσμίως σε συγκομιδή μετά το καλαμπόκι. Το σιτάρι έχει την μεγαλύτερη θρεπτική αξία σε σχέση με άλλα δημητριακά. Ο σπόρος του περιέχει πλήθος πρωτεϊνών. Πιο συγκεκριμένα, οι πρωτεΐνες αυτές μειώνουν την πίεσης του αίματος, συμβάλλουν στην επιδιόρθωση των μυών και αυξάνουν την μυϊκή μάζα. Αυτό σημαίνει πως είναι μια πολλή καλή διατροφική επιλογή για τους αθλητές.

Επίσης, το σιτάρι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, Β και Ε που συμβάλλουν στην καλή υγεία του νευρικού συστήματος, φυτικές ίνες που διατηρούν την φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και αντιοξειδωτικές ουσίες. Το σιτάρι χρησιμοποιείται αλεσμένο στην αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική. Επίσης από το σκληρό σιτάρι παράγεται το σιμιγδάλι που χρησιμοποιείται στη παρασκευή ζυμαρικών και μία άλλη χρήση είναι να δοθεί ως ζωοτροφή.

Καταναλώστε λοιπόν προϊόντα σιταριού, όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας, και έτσι απλά... έχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά στο να βελτιώσετε την διατροφή σας.

Προσοχή!!! Το σιτάρι περιέχει γλουτένη, στην οποία πολλοί άνθρωποι είναι δυσανεκτικοί και παρουσιάζουν αλλεργία, γι’ αυτό πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν το καταναλώνουν. 


Παραγγελίες Προϊόντων

Όνομα(*)
Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομα σας

Email(*)
Παρακαλώ συμπληρώστε το email σας

Σχόλιο(*)
Παρακαλώ συπληρώστε το σχόλιο σας